Ioan Munteanu la 80 de ani și 40 de cărți

De Mihai Vintilă 11 Ianuarie 2023, 22:19 Cultura Brailei

Ioan Munteanu la 80 de ani și 40 de cărți

A avut loc la etajul întâi al Bibliotecii Județene Panait Istrati din Brăila lansarea cărții Brăila prin veacuri și în zilele noastre, semnată de profesorul Ioan Munteanu. Ziua nu a fost aleasă întâmplător ci, a devenit, o tradiție pentru lansările organizate de profesor în ultimii ani. Cei 80 de ani împliniți, îl fac mai curios, mai legat de viață și pentru că nu știe încă cum este la această vârstă pentru că nu a trăit-o, cum frumos glumea.

Au vorbit la obiect prof. dr. Ștefan Aftodor, cu mult patos istoric și local, prof. dr. Viorel Mortu cu multă acribie literară, prof. Octavian Osanu ca un cronicar al zilelor noastre, prof. Constantin Toader ca un adevărat profesor și ultimul pe listă prof. Vasile Ioan Zbarcea în stilul caracteristic, cu derapaje în politichia locului care ar fi putut lipsi.

La eveniment a fost prezent și primarul orașului Brăila care s-a remarcat în cuvântarea sa prin puținătatea ideilor și vocabularul limitat.

Evenimentul a beneficiat și de o prezență inedită, copii de la Școala de Arte și Meserii Vespasian Lungu care au încântat publicul la pian și vioară. Nu a lipsit nici profesorul Florin Lazăr care a încins sala cu baladele folk și a cântat cu publicul numeros prezent la eveniment.

A moderat evenimentul Dragoș Adrian Neagu, directorul bibliotecii.

 

 

 

Autor Mihai Vintilă 11 Ianuarie 2023, 22:19 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii